Бебешки рожден ден и предотвратяване на гафове с него

Не се стремете да планирате идеално изпипано, сложно парти за първия рожден ден на вашата рожба. Тъй като вашият малък ангел не е достатъчно голям, за да изисква тема за партито, можете сами да изберете как да отбележите повода.

  1. Ограничете списъка с гостите

Въпреки че на теория огромното парти звучи чудесно, може да искате да го направите в тесен кръг като за първо парти за рожден ден. Разберете се предварително за подаръците, за да нема недоволни след отваряне на всички подаръчни кутии. Помислете за семейно парти, особено ако имате малко пространство или чувствително бебе, което не се справя добре в големи, шумни групи.

  1. Планирайте, съобразно режима на бебето

Това може да звучи очевидно, но най-удобното време за срещи на възрастните не винаги е най-подходящото време за бебета. Ако каните гости с кърмачета или малки деца, е невъзможно да планирате различни графици за дрямка на всеки. Но като цяло по-рано през деня е по-добре за повечето деца. Помислете за брънч парти или следобедно парти вместо нещо вечер и се уверете, че партито ще продължи само час или два. По-продължително парти определено ще изтощи и изнерви не само вашето бебе, но и вас самите.

  1. Не избирайте уикенда веднага след фотосесията, която сте направили за годинката

Някои бебета могат да бъдат допълнително капризни при определени атмосферни условия след редовното посещение на лекар и имунизация. Изчакайте седмица или организирайте първия си рожден ден преди посещението на лекаря, за да сте сигурни, че почетният гост е в най-добрата си форма.

  1. Не се претоварвайте

По подобен начин, ако се връщате на работа и в същото време и едногодишната ви рожба преживява големи промени в ежедневието си (нова детегледачка, различно време на сън и т.н.), може да искате да си дадете няколко седмици, за да свикнете с новия режим, преди да попаднете в режим на планиране на партита. Това може да бъде емоционален преход за всеки, както и излишно натоварване.

You may also like...