Бъдещето на онлайн видео стриймингът

Начинът, по който гледаме телевизия се промени драматично само в последните няколко години. Дните на гледане на реклами, чакане с дни за следващият епизод на любимият сериал или предаване, закупуването на по-скъп кабелен пакет, само защото има един канал, който харесвате в него, са най-вече зад гърба ни.

Със своето популяризиране онлайн видео стрийминг драстично промени както забавлението, което консумираме, така и начините, по които го консумираме. Въпреки че традиционното гледане на телевизия все още е основният начин потребителите да гледат видео съдържание, те все повече разчитат на стрийминг услуги като Netflix, Amazon Prime и други приложения, които им позволяват да гледат предавания по свой вкус и избор чрез Интернет. Расте и броят на традиционните телевизионни зрители, тъй като продукти като DVR правят гледането по-приспособимо към индивидуалните нужди и предпочитания.

Посоката, в която хората се движат определено е гледане на видео съдържание на няколко различни устройства.
Това всъщност означава, че развитието на нови, по-удобни форми на забавление, кара потребителите непрекъснато да търсят завладяващо съдържание на различни екрани и, разбира се, доставчиците трябва да отговорят на това търсене или ще загубят клиентите си.

Онлайн стриймингът предлага гъвкавост да гледате съдържание навсякъде, по всяко време и на всякакви различни устройства. Той дори ви предоставя възможността да започнете да гледате шоу на едно устройство, да спрете и да продължите на друго устройство, както, когато и където ви е по-удобно.

Въпреки всичко изброено и до ден днешен най-висококачествената картина се доставя от традиционната телевизия, така че допълнителната гъвкавост, която получавате с другите устройства е в повечето случаи компромис с качеството.

Няколко проучвания показват, че между 70 и 80 процента от интернет базирания трафик е някаква форма на видео. Доставчиците на телевизионни програми, които гледат напред, непрекъснато търсят начини да достигнат потребителите, желаещи да гледат съдържание навсякъде и по всяко време. Онлайн видео стрийминг е единствената възможност за това, а оттам и бъдещето.

You may also like...