Видове детски шейни

През студените месеци, за съжаление, игрите навън са по-ограничени. Но има едно нещо, което може да накара всяко дете да излезе от топлото и уютно легло, а това е именно пързалянето с шейна. Това е любимо занимание за малки и големи деца. Ето защо и на пазара има огромно разнообразие от шейни. Може да намерите модели от пластмаса, традиционните дървени, такива с кормило и други. Едно от най-важните неща, за които да се оглеждате, когато търсите шейна е нейното тегло. Добре е да се спрете на модел, който е по-лек, за да може лесно да бутате детето си по хълмовете. Другото е безопасността на детето. Изберете модел, който е подходящ за възрастта на детето ви, както и да има осигурени колани. Тук ще ви предложим и някои от най-популярните видове детски шейни, с които може да зарадвате детето си.

Пластмасови шейни

Те са може би едни от най-разпространените модели. Те са леки и много удобни за пренасяне в снега. Обикновено имат въже, с което лесно да пързаляте детето си. Те могат да бъдат предназначени както за по-големи деца, така и за по-малките. Ако закупувате такъв тип шейна за по-малко дете, трябва да се оглеждате за няколко неща. Дали тя има колани, за да захванете добре детето ви, тъй като най-вероятно то все още не е толкова стабилно. Другото е, дали има обособено място за сядане. Повечето модели за малките деца ги правят със седалка, като столче, за да може да им е по-комфортно. За по-големите деца, управлението на тези видове шейни обикновено се базира на движението на тялото – когато завивате на дясно, шейната завива на ляво и обратното. Някои от по-модерните модели, предлагат и кормило, чрез което да управлявате по-лесно шейната.

Класически дървени шейни

Сигурно всеки родител се е пързалял именно с дървена шейна. Тя представлява основа от дърво и два метални плъзгача. По принцип тези модели са по-тежки и по-трудни за малките, за да ги изтеглят нагоре по хълма. Също така, те са предназначени да се използват за места, обособени за пързаляне. Това е така, защото ако снега е все още мек, може шейната да потъне и да не се плъзга добре. Ако сте любители на класическите дървени шейни, то е добре да закупите такава, когато детето ви е вече по-голямо.

Направете зимата един любим и активен сезон. Забавлявайте се с детето си навън, пързаляйки го на любимата му шейна. Ако все още нямате такава, може да закупите в web магазин bebeland.net. Там ще намерите изобилие от различно модели и за различни възрасти.

You may also like...