За красив външен вид – полиране на подове


За да се съхрани красивия външен вид и качеството на различните видове подове е необходимо да се осигурят правилни и оптимални грижи за тях. Качественото полиране на подовете ги прави привлекателни и повишава качеството им. Тази работа се извършва на различни видове подове, които могат да са направени от камък, бетон, теракота, мрамор, дърво. Най-често се прилага при подове с бетонна основа, които имат много положителни показатели. Преди полиране на бетона задължително се прави шлайфане.

За сметка на шлайфането бетона получава идеално равна повърхност и по нея няма дефекти и никакви проблеми. При полиране на подове от бетон се получава повърхност, която е с високо качество, твърда, трайна, устойчива на износване. Независимо от какъв материал е направен пода, процесът полиране се явява еднакъв за всички разновидности. Реализира се на няколко етапа.

Най-напред от пода трябва да се отстранят различните дефекти и излишни елементи. Изравнява се пода по различни начини в зависимост от материала, от който е направен. Ако на пода има старо подово покритие, то задължително се демонтира. Ако ще се обработва под от бетон, той задължително се шлайфа, като се започва с грубите приставки, а после с малките, за да се осигури много здрава основа. Прави се полиране на подове, предаващо на всяка основа гладкост и привлекателен вид.

Ако този процес е изпълнен за покритие от бетон, то се получават следните предимства:
– получава се лесна за почистване повърхност;
– удължава се съществено срока на ползване;
– стойността на работата не е висока;
– външният вид на пода ще бъде привлекателен и интересен.

Да се извършват каквито и да са работи по под от бетон е възможно само след окончателното и цялостно втвърдяване на бетона. Целият процес за полиране на подове, в този случай за под от бетон, се разбива на следните етапи:
– почиства се повърхността, за да се отделят старите материали, а това може да се направи с качествено оборудване за тази цел;
– отстраняват се наличните неравности;
– чрез шлайфане се премахва горния слой от материала, който се отличава с недостатъчна здравина и има многобройни дефекти.

Прави се полиране на подове, което осигурява получаването на под с гладка и равна повърхност, красив и привлекателен вид.

You may also like...