Грешките в кухнята, които съсипват всяко ястие

На всеки се е случвало да бърза да пригитви храната за семейството, за да седнат всички навреме на масата. Много е неприятно, обаче, нещата да се объркат тотално и след часове труд, на масата да няма вечеря.

Не се притеснявайте. Достатъчно е да имате телефон за доставка на пица Варна и вечерята ще е спасена.

Какво може да съсипе труда ви в кухнята?

  1. Прекалявате с готвенето на месото.

За това има просто решение: използвайте термометър за месо.

  1. Храната ви залепва на тигана или грила.

Купете пластмасова бутилка и я напълнете със зехтин. Това ще помогне да намажете решетките на скарата или тиган, за да не залепне храната.

  1. Вашата панировка не се задържа към храната.

Опитайте този безотказен процес, за да получите перфектна панировка: първо потопете в брашно, след това потопете в течност (като разбити яйца или мляко), след това намажете с галета.

  1. Не знаете времето за готвене на вашите кухненски уреди.

Хей, всички сме били така. Понякога е необходимо известно свикване с вашите уреди, особено ако те са нови. Практиката ви прави перфектни.

  1. Добавихте твърде много люто.

Пикантните храни са страхотни, но е лесно да се прекали с подправката. Ако е възможно, добавете малко вода, лимонов сок или сол, за да неутрализирате лютото.

  1. Вашите яйчни белтъци не се разбиват.

Има лесно решение за това: оставете яйцата да седят в купата на плота ви поне 15 минути. Яйцата се разбиват по-лесно при стайна температура.

  1. Салатите ви са мокри.

Зелените листни зеленчуци са сред най -здравословните храни, които можете да ядете, но те също са едни от най-деликатните. За да намалите шансовете салатата ви да е пълна с вода, изплакнете зелените си под студена вода и след това ги изсушете в купа за салата с въртене.

  1. Забравихте да размразите месото в хладилника.

Ето едно бързо решение за размразяване на замразена храна: поставете в найлонов плик и го оставете да седи в купа със студена вода за един час.

You may also like...