Да освежим интериорните врати

Когато всичко е направено, често на човек му идва идея да се захване със смяна цвета на дограмата, ако това позволява. Най-лесно е да се започне с интериорните врати – боядисване с готов шаблон или реализация на собствени идеи.

Много е лесно когато конструкцията е в бяло или едноцветна. Да се обнови или смени цвета не се иска много труд – да се снеме старата боя и да се нанесе внимателно новата.

Малко по сложно е когато решите да използвате няколко цвята. В този случай не само се боядисва, а се създава сложна комбинация от фигури – квадрати, ромб и така нататък. Предварително трябва да се подготви платното – да се отстрани старата боя, да се ограничат с лента различните фигури. Може да проявите и своето майсторство в получаване на различни нюанси чрез смесване на различните бои. В този случай ще икономисате средства, защото ще закупите по-малко кутии боя.

Например, на бяла основа на интериорните врати могат прекрасно да се съчетаят вашите любими цветове и форми. Така вие винаги ще се радвате не само на вашите умения, но ще изпитвате удоволствие от прекрасно съчетаните цветове.

Когато избирате геометрични фигури за предпочитане са широки ленти по платното за кънтри стил, а за класическия са подходящи вариантите с хоризонтални ленти със светлите цветове в горната част.

Да се боядисат интериорните врати с използване на готови шаблони е лесно и при добра комбинация на цветове се получава интересен дизайн. Бяло и черно – отлично съчетание, но вече не е така използвано. Дизайнерите отдавна са признали отличните варианти между бяло и зелено, сиво и жълто, червено и тъмно синьо. Така изделието ще изглежда великолепно и в бухемската стая и в строго класическата гостна. Неочаквано ярката розова конструкция изглежда аристократично благодарение на белите рамки по нея.

Интериорните врати се превръщат в истинско произведение на изкуството, даже вие да не сте художник, като използвате шаблони. Може да ги закупите от специализираните магазини или да ги поръчате по сайт, а изборът от рисунки е много голям.

Старите интериорни врати могат да станат арт-обект, достатъчно е да приложите своята фантазия и малко труд. От начало може да започнете с най-лесните идеи – боядисване, а поле може да пробвате с декупаж или рисуване.

You may also like...