Трудно е сам да се справиш с отпушване на канали

Живея под наем в старо жилище от тип старо строителство в центъра на града. То е аристократично и аз много го харесвам. Има един проблем обаче, от известно време наблюдавам проблем с каналите, което налага да се занимавам с процедурата по отпушване на канали вече години наред. Така се случва, че много често се запушват каналите, независимо, че съм взел всички адекватни мерки за добрата им поддръжка и профилактика.

Не изхвърлям вътре боклуци, мазнини, обирам веднага попаднали случайно там косми и други боклуци, но това не се оказва достатъчно, тъй като каналът ми се запушва, поне на два месеца веднъж. За да съм коректен бих казал, че използвам и профилактично от препаратите, които се предлагат на пазара. Те се изпипват в канала и после се заливат със студена или с топла вода, в зависимост от индикацията на продукта, но резултатът отново си остава нулев и в крайна сметка после се обръщам пак към ВиК фирма, специализирана в отпушване на канали.

От ВиК фирмата винаги идват моментално за да реагират адекватно на възникналия при мен проблем и да потърсят неговото разрешаване. И всеки път майсторите ми обясняват много нагледно как трябва да се грижа за каналите за да избегна запушването им и съответно техните услуги по отпушване на канали. Според мен обаче вероятно би се наложило да се извърши някакъв ремонт на канала, тъй като това вече става много досадно, всеки път да викам фирми и да им плащам за едно и също нещо.

Вероятно причината е някаква друга, може би нещо в диаметъра на тръбата или друго нещо, което за сега никой не може адекватно да разреши. Каквато и да е причината, ако до няколко месеца не се открие и не се разреши, възнамерявам да напусна жилището и да си намеря друго, където няма да се занимавам с отпушване на канали.

You may also like...