Декинг – практично и красиво


Има много възможности за покриване пода на етажите, което ви позволява да постигнете желания резултат. За подреждането на терасата, откритата площ или басейна трябва да работим усилено, тук изборът не е толкова широк. Бетонната замазка няма декоративни качества, освен това под въздействието на атмосферните влияния с времето започва да се руши. Керамичните плочки в това отношение са едновременно трайни и привлекателни от естетическа гледна точка. Този материал обаче сам по себе си е студен и не се препоръчва да се поставя в близост до водни басейни – лесно се пада върху него, а ръбовете могат да бъдат доста остри.

Практичен и красив декинг намира приложение за тази цел. Днес тази настилка дава възможност за стилно оборудване на прилежащия парцел до къщата, благоприятно приложение има и на териториите в близост до язовири и стилно украсяват зони за отдих. Декинг е разделен на 3 групи – от масивно дърво, терасен от обработена дървесина, WPC дъска (дърво-полимерен композит).

Истинският ексклузивен е покритието от малко известни дървесни видове, но широко разпространени в горите на Африка, Азия и Южна Америка. Изключителната текстура и издръжливост до 80 години правят такава дъска наистина уникална. Например, терасовидната настилка от махагоново дърво е устойчива на влага, може да се използва в условия на интензивни натоварвания. Високото съдържание на каучукови смоли не позволява мултиплицирането на плесени.

Настилката от орех е трайна и стабилна, като тези качества са важни при декорирането на открити площи. Дървото се използва в корабостроенето, тъй като е трайно дори в контакт със солена вода. Предимството на декинг от масивно дърво е в неговата сила и, разбира се, естественост. Но тъй като това е дърво, се изисква професионална грижа. По-евтино ще струва настилката от такива познати дървета като дъб, бор, кедър, лиственица.

Интересен и изгоден е декинг от обработна дървесина. Прави се импрегниране на дървесината със специални вещества, при спазване на техническите изисквания. WPC дикинг – името изяснява състава на масата, използвана за производството на подовите елементи. Такъв продукт може да издържи на почти всички климатични условия.

Красотата на декинг, неговото практично използване гарантират все по-голямото търсене. Информация за предимствата на тази настилка за външни цели може да откриете в интернет.

You may also like...