Какво да предвидите при нов дизайн на кухнята

Дизайнът на пространството в кухнята е много важна и отговорна задача и не само поради факта, че прекарвате дълго време в нея. Дали обаче ще се спрете на кухни по поръчка или ще пробвате да се оправите сами, имаме няколко съвета, на които да обърнете повече внимание преди това, за да не стане прекалено късно и да няма начин за връщане назад.

 

Преди да започнете да обмисляте цялостния дизайн на кухнята, е добре да сте наясно спомещението в дома ви, където ще се разполага тя. От значение е да знаете къде са изводите за мивката и да сте сигурни за позицията на електрическите уреди – най-вече печката и хладилника, за да осигурите специален контакт за тях. Така, когато моментът за монтиране дойде, всичко ще е под контрол и няма да има излишен стрес.

 

Другите важни изводи, за които трябва да помислите допълнително са тези за електричество. Печката и хладилникът не са единствените електрически уреди, които имат нужда от захранване. По-малките уреди като микровълнова печка, кафе машина, тостер и електрическа кана също трябва да са включени някъде – едва ли имате желание да се виждат навсякъде кабели от различните разклонители, които трябва да използвате, за да може всичко да работи едновременно и по всяко време.

 

След това вече е време да започнете да обмисляте самата кухня. Намерете си дизайнер, който да ви помогне с избора на материалите. Имате възможност да се спрете на кухни от ПДЧ, масив или ПДЧ, но ще е добре да сте наясно какви са разликите между тях, а дизайнерът ви ще ви разкрие малките тайни що се отнася до всичките им различия.

 

Според материала, който изберете, бихте могли да изберете и цвета, в който да бъдат шкафовете в кухнята ви. Координирайте ги с цвета на стената си, както и с мебелировката. Ако това ще е първият път, в който ще обзавеждате помещението, то решението ще е по-лесно, защото няма с какво да се съобразявате. А когато най-накрая се спрете на точна цветова палитра, то вече ще можете да се отдадете на всички останали малки детайли, с които да направите кухнята си уютно и приветливо място.

 

Един полезен съвет от нас е да сложите гръб на кухнята. Така не само ще ви бъде по-лесно при почистването, но и няма да се притеснявате, че ще опръскате стената си по време на готвене. Бъдете сигурни, че дизайнът му си пасва с този на шкафовете.

You may also like...