Домоуправител – Същност на услугата

Фирмите занимаващи се с управлението на етажни собствености се категоризират в определениетоПрофесионален домоуправител”. Това е сравнително нов бизнес, който вече може да се похвали със завиден дял в сектора на услугите в България. В забързаният график на нашето ежедневие едва успяваме да се справим с текущите задачи в офиса и дома, какво остава да се заемем и с грижите по общите части на кооперацията в която живеем. Трудно и непосилно за повечето от нас е, да се приложи практиката на ротационен принцип, всяко домакинство да влиза в ролята на домоуправител за цяла календарна година.

Съществува и друг аспект, който предполага бум в търсенето на професионални домоуправители. Хората стават все по-наблюдателни към средата, в която живеят. Голям е процентът на домакинствата, които изплащат домовете си, чрез банков кредит. Този финансов ангажимент ги принуждава да бъдат по-взискателни към това, което получават срещу парите си. Така много млади семейства се нагърбват със задачата да извършат планиран ремонт на входа, тавана на кооперацията или просто да пребоядисат стълбищната клетка на блока. Но за щастие има професионален домоуправител, на когото могат да възложат тези и други текущи задачи. При това с ясното убеждение и вяра, че ще получат много повече от очакванията си на финала. Професионалният домоуправител знае и умее да менажира етажната собственост и това, което е проблем за всяко младо домакинство, за него е ежедневие. Така че, доверете му се!

Какво още може да получите от услугите на професионалният домоуправител?

  • Събираемост на месечните вноски в кооперацията
  • Изрядно водене на документацията, спрямо изискванията на приетия закон и нормативните наредби
  • Отчети за управлението на бюджета на входа
  • Качествено извършване на ремонти в общите части
  • Денонощно видео – наблюдение
  • Разрешаване на юридически казуси, касаещи жилищната кооперация
  • Събиране на конкурентни оферти за предстоящ ремонт на общите части

При работата си по последната точка, професионалният домоуправител е незаменим партньор. В практиката си, чрез създадените и вече утвърдени контакти, той може да ви предложи най-доброто решение, на най-ниска цена. Професионалният домоуправител разполага с мрежа от подизпълнители. Той контактува с доставчици, търговци, строители, които му предлагат добро качество срещу конкурентна оферта. Това прави предложенията на професионалният домоуправител често най-изгодни сред всички останали. В обслужването си повечето професионални домоуправители осигуряват до три оферти за избор.

При избор на фирма, предлагаща услугата професионален домоуправител, ще имате възможността да коментирате всички проблеми на кооперацията и да начертаете план за действие. По етапното му следване е грижа на професионалния домоуправител. Той ще се постарае в рамките на своя ангажимент да реализира всяка една от поставените задачи коректно и в срок.

You may also like...