Екскурзия до Аржентина

Когато сте планирали вече своята екскурзия Аржентина, трябва да  проучите всички важни неща, свързани с държавата, в която отивате. Екзотична и прекрасна, Аржентина ще ви дари с уникални изживявания и невероятни забележителности.

Не е нужно да имате виза, за да посетите Аржентина. Единственото, от което се нуждаете е валиден международен паспорт. На летището ще трябва да платите изходна такса, в случай, че пътувате с нискотарифна компания. Цената на двупосочния билет се намалява от време на време. Ако не бързате, можете да изчакате изгодна оферта.

Относно климата в Аржентина, трябва да знаете, че когато тук зъзнем от студ и вали сняг, при тях е голяма жега. Най-подходящи за екскурзия до там са месеците ноември-декември.

Когато имате намерение да посетите Буенос Айрес, трябва да сте много внимателни. Това е столицата на Аржентина и претъпкан от хора. Крайните му квартали са доста опасни, особено в тъмната част на денонощието. Полицията е рядко срещана там, затова не рискувайте да се разхождате там. И без това, няма какво да видите в тях.

В града пътувайте от точка до точка с такси или автобус. За автобусите трябва да си купите карта. Там няма еднократни билети. За междуградски пътувания, избягвайте железницата. Има достатъчно маршрутни таксита и автобуси, които са много по-сигурни.

Все пак, предполага се, че няма сами да организирате екскурзията си, а ще се доверите на туристическа агенция. Не се отделяйте от вашия гид или ако ви се наложи да идете някъде сами, обадете му се и запишете номера му в телефонния си указател.

Когато прибирате в багажа си зарядното за телефона, пригответе си и адаптер. Техните контакти са различни от нашите. В Аржентина говорят на испански и местното население обича бакшишите. Препоръчително е да обменяте пари на място. Доларите са по-популярни. Запасете се с тях още преди тръгване. Никога не правете обмен на улицата. Има огромна вероятност да ви излъжат.

You may also like...