Защо да не караме пили

Освен, че е незаконно, шофирането в нетрезво състояние е опасно.

Алкохолът е изключително социална субстанция, която възрастните на възраст над 21 години могат да ползват отговорно и безопасно. Законът не позволява управлението на кола след употребата на алкохол.

Всяко количество алкохол може да повлияе на способността на човека да мисли ясно и да взема рационални решения и може да наруши паметта и реакцията в решаващ момент. Човек под влиянието на алкохол не е в състояние да направи голям избор, често има по-малко задръжки и вероятно е по-разкрепостен. Алкохолът намалява координацията, преценката, времето за реакция, баланса, бдителността, способността да се мисли ясно и рационално, и визията. Той увеличава рисковото поведение, като същевременно прави по-трудно разпознаването на опасностите като всички те могат да бъдат фатални, когато човек, който е пил, застава зад волана на автомобил. Всеки метаболизира и абсорбира алкохола с различна скорост, така че в действителност няма истинско „безопасно“ количество алкохол, което човек може да консумира и след това да шофира. Изборът да използвате услугата Drink and drive е винаги най-сигурният и най-отговорният начин да се приберете у дома след употреба на алкохол.

Ако все пак не ви се плаща за подобна услуга, предварително намерете шофьор сред вашите познати, който да ви прибере живи и здрави.

Изберете някой, който може да устои на изкушението и да не пие. Много барове или събития ще осигурят безалкохолни напитки или други предимства на тези шофьори.

Намерете надежден човек, който или ще се съгласи да дойде и да вземе всички, когато се обадите, или който ще остане с вас и няма да пие.

Планирайте предварително. Не чакайте консумацията на алкохол започне и разчитате на кой е „най-малко пияният“, или който е пил най-малко питиета. Помнете, че шофьорът носи отговорност да остане трезвен цяла нощ. След като всеки започне да пие, е по-трудно да се вземат добри, рационални решения.

You may also like...