За имунната система – синбиотик


Синбиотик е комбинация от пробиотик и пребиотик, които имат синергичен ефект върху метаболитните процеси и физиологичните функции в организма. Те подпомагат здравето на микрофлората, имунната система на човека.

Нарушената микрофлора в организма намалява качеството на живот, причинява дисбактериоза, заболяване на червата, диария, нарушава храносмилането, състоянието на кожата, води до натрупване на шлака, намалява защитните функции, увеличава риска от алергични реакции.

Избирайки синбиотик, обърнете внимание на бактериалния състав на продукта, броят на полезните микроорганизми бифидобактерии и лактобактерии. Дайте предпочитание на препарат, в който бактериите са живи, а олигозахаридите действат като пребиотици.

Особено внимание трябва да се обърне на правилния прием на синбиотика. Да се прочете внимателно информационната листовка към него и да се спазва стриктно. Не пропускайте прием, не вземайте двойна доза. Следете срока на годност на синбиотика, не използвайте такв с изтекъл срок. За да се запази жизнеспособността на бактериите в продукта да се спазват изискванията за съхраняване. Някои био препарати имат нужда от съхраняване в хладилник.

Често срещана грешка при лечението на дисбактериоза е приемането само на един вид полезни микроорганизми. Ако в човешкото черво липсват лактобацили, то намалява броя на бифидобактериите в организма и обратно. Следователно, за да се повиши ефективността на лечението, е необходимо едновременно да се вземат най-малко щамове на два вида полезни бактерии.

За да се ускори възстановяването на нормалната микрофлора на червата и работата на стомашно-чревния тракт, приемайте и еестествени фибри, които подхранват пробиотиците. Те се срещат в цвекло, моркови, зеле, пшенични трици, сушени кайсии, овесени ядки, копър, маруля. Естествени пробиотици се съдържат в млечните продукти, киселото зеле и естествено ферментирали туршии.

В допълнение, препоръчва се да се комбинира приемът на храни, богати на пробиотици (млечни продукти, кефир, кисело мляко, мътеница, кисело зеле, извара, сирене, соя, праз, кисели краставички) с пребиотични продукти (зърна, овесени ядки, трици, аспержи, банани, ягоди, пшенично брашно, сини сливи, сушени кайсии, цитрусови плодове, чесън, тиквички, сливи, ябълки, касис).

Синбиотик е новаторска категория продукт, насочен към нормализиране на чревната микрофлора. Пробиотикът и пребиотикът в един препарат създават многокомпонентна защитна система, която осигурява безопасността на хомеостазата, независимо от индивидуалните нарушения в организма.

Тези препарати подобряват микрофлората на червата, нормализират метаболизма на протеини, мазнини, въглехидрати, намаляват съдържанието на хистамин, допринасят за правилното усвояване на хранителните вещества, отстраняват токсичните вещества.

You may also like...