За обличането и дрехите: Учете се от французойките!

Не е тайна, че французойките са смятани за изключително модерни и стилни, както и че са абсолютен синоним на женственост.

Може би си мислите, че тайната им е някаква голяма, сложна, зависеща от ген, цвят или националност, но не е така. Всъщност е толкова лесно и елементарно, че чак е учудващо.

По-малкото е по-добре

Ако смятате, че да сте стилни означава да имате около 15 чифта панталони и дънки, то грешите. Имайте пет чифта, които да си пасват с всяка блуза или потник в гардероба ви и вече сте с една крачка по-близо до френското във вас. Същото важи и за обувките, чантите и роклите. Важното в една дреха е да ви отива и да ви кара да се чувствате красива, за което едва ли са ви нужни всичките й 10 разновидности.

Придържайте се към основното

Да притежавате рокли, поли и панталони във всякакви десени е може би много хубаво, но класиките не случайно са такива. Затова заедно с всичко цветно и „еднодневно” не забравяйте да си набавите и универсалните и вечни дрехи. Например едни дънки може да изглеждат изключително подходящи за разходка в парка с тениска и маратонки, но ако добавите към същите дънки висок ток и копринена блуза вече имате перфектната комбинация за петък вечер с момичетата.

Неутралните цветове

Това са бяло, черно, кафяво и бежово. Звучи може би скучно, но те са задължителни за всеки гардероб и всеки сезон. Когато се придържате към тези цветове, имате възможност за безкрайни комбинации с останалите цветове, както и между тях самите. Ако желаете да добавите малко цвят, можете да сложите подходящ шал за повече настроение или масивна цветна гривна, например.

Предпочитайте качеството

Изкушаващо е да си купите два чифта дънки, вместо за същата цена да си вземете един от съседния по-скъп магазин, но всъщност е по-правилното. Цената в повечето случаи означава качество, а качеството е за предпочитане. По-добре е да спестите малко повече и да си вземете нещо, което ще издържи повече от сезон и половина, дори душата ви да плаче за поредното евтино късче плат. А и нека не се лъжем – качественото наистина стои по-добре.

По-малко аксесоари

Когато избирате дрънкулките, с които да се окичите, имайте в предвид, че за да изглеждате „френски” не е необходимо да си нахлузвате всяка гривна, която напипате около вас. Придържайте се към по-малко на брой аксесоари – това издава стил. Коко Шанел препоръчва преди да излезем от дома си да се погледнем в огледалото и да свалим едно нещо от себе си.

Копринената блуза

Тя е абсолютно задължителна да присъства в гардероба ви. Удобна е, винаги е актуална, стои ефирно, красиво, женствено и гали кожата. Можете да си вземете няколко в различни цветове, но ако сте с ограничен бюджет, по-добре е да се придържате към някой от неутралните цветове – така винаги можете да я комбинирате с почти всичко в гардероба си.

Бельото

Ако има нещо, което да отличава французойките от останалите дами по света, то е отношението им към бельото. То няма почти нищо общо с горните съвети, тъй като е във всякакви други цветове, но не и в неутрални (освен може би черното), луксозно е, красиво е, разчупено е. Няма значение колко скромно е облеклото ви. Ако бельото ви кара да се чувствате страхотна, женствена и желана, то това ще промени изцяло външния ви вид, а другите около вас просто ще се чудят защо.

Източник: пожелания за рожден ден

You may also like...