Избор на летни гуми


При избор на летни гуми следва да се ориентирате не само по особеностите на автомобила, но да имате предвид и състоянието на нашите пътища. За това тази процедура никак не е лесна и трябва много сериозно да се отнесете към нея.

Има характеристики, които са много важни за качеството на летните гуми. Един от тези важни фактори е автомобилната гума да гарантира сигурно сцепление с асфалта.Този параметър пряко зависи от ширината на профила, състава и структурата на гумата и шарката на протектора. Тези показатели отговарят и за нивото на стабилност. Шумът им се определя от шарката на протектора и от състава им. Устойчивостта на износване и управлението им се осигурява от височината на профила, състава и шарката на протектора.

Гума, която да отговаря на всички изисквания в сегашно време не съществува. Причина за това е, че подобрявне на един от парметрите задължително се влияе друг. За това когато си избирате летни гуми си струва да си припомните опита от шофирането през изминалия сезон, за да оцените възможностите на колата и стила на шофиране.

Цената също е от значение. Тя зависи не само от рейтинга на производителя, но и от състава на гумата и шарката на протектора. Разбира се, трябва да се имат предвид и препоръките на производителя. Сезонната смяна на гумите е задължителна, защото несъответстващите за сезона оборудвания на автомобила може да не са безопасни. Причина за това е факта, че гумата за лятото е с покритие, което е проектирано да се използва при висока температура, а тази за зимата е пригодена за ползване при минусови температури.

При проблем в избора на подходящи за вашия автомобил летни гуми то проверете неговата техническа документация. Там трябва да са записани всички препоръки за лятно и зимно оборудване на автомобила. Освен това във всеки онлайн магазин има безплатен консултант, който ще ви отговори на въпроса и ще ви помогне да направите избора на вашата стока.

Задължително трябва да се съобразите с препоръките на производителя на автомобила. Съществените отклонения от тях може да се отразят зле на състоянието на автомобила и да се увеличи разхода на гориво. Неподходящият размер и вида на гумата увеличават вероятността от ПТП с ваше участие.

You may also like...