Как да изберем склад под наем

Ако търсите склад под наем вероятно първото място, където сте се потопили е интернет. Предложенията във виртуалното пространство са много, но когато пресеете обявите, които съответстват на Вашите нужди, идва следваща фаза – оглед. Именно там, много потребители споделят, че изпитват затруднение. Набелязват своите приоритети, отделят време и отиват на място, но обекта не се оказва това, което ще задоволи нуждите на техния бизнес.

Как да наемем склад под наем в София?

Като първа и важна точка, трябва да помислите над няколко важни за бизнеса Ви неща. Локация на склада е едно от тях. Склад под наем в София може да Ви върши перфектна работа, но може и да Ви затрудни. Ако производството Ви се намира в отдалечен квартал или в промишлената част на града, склад под наем в София, ще се окаже нерентабилно решение за Вас. За това помислете, къде ще бъде най-удачно да се намира Вашия бъдещ склад.

След локацията, идва втора точка – площ. Често предлаганите складове под наем са малки или нефункционално организирани и не могат да задоволят моментните Ви нужди. Има и една малка бъдеща спънка, която също не е за подценяване. Ако сега тази площ Ви е достатъчна, така ли ще бъде след година или две? За това, помислете, каква площ на склада ще бъде най-оптимална за Вашия бизнес в перспектива. Не е основателно да наемете склад под наем, а в последствие той да Ви отеснее и да се налага преместване на цялата продукция в нов.

Важна точка при организираното търсене е да поставите пред себе си ясно описание на разходите, които този склад ще ви създаде. В това число влизат много неща, например: консумативи, стелажи и палети, товарни машини, хора, които ще работят в склада и такива, които ще го охраняват. Към този дълъг списък с разходи разбира се влиза и най-очевидния – наема. Така че, ако сте решили да наемете склад, потърсете фирми, които предлагат цялостно обслужване.

Описвайки всичко това, ще си позволя и един съвет. Консултирайте се с опитните предприемачи, които могат точно да Ви ориентират къде е пресечката на Вашите интереси с опита, които имат. Фирмите, които предлагат подобна услуга са консултантски звена или логистични експерти. След това потърсете сигурна и доказала се във времето фирма, отдаваща складове под наем й предложете своите изисквания. Този тип фирми могат да се погрижат за всичко. От отдаването на площ до осигуряването на мотокари и охранители.

Помислете в перспектива за Вашия бизнес и не предприемайте нищо, което не дава ясна гаранция за бъдещото на Вашата продукция. Фирмите, занимаващи се със складове под наем в София, с радост биха отговорили на всички Ваши въпроси.

You may also like...