Как да подобрим качеството на въздуха вкъщи

Как да подобрим качеството на въздуха вкъщи? Доста често, то е по-лошо от това на въздуха отвън. Експерти от медицината са сигурни, че това допринася за заболяването от астма, появата на алергии, проблеми с дишането, кашлица, настинка, дори бронхит.

Ето няколко съвета, с които да си помогнете.

Използвайте вентилатори и климатици

На първо място сложете вентилатори в банята и кухнята, които да отвеждат влагата и миризмите от дома ви. Добра идея е да сложите вентилатор до прозореца, който да отвежда всички нечистотии отвън. Пускате го на пълна мощност и всички миризми, дразнители, аромати и мръсотии във въздуха ще изчезнат.

Климатиците Дайкин използват въздуха отвън, за да ви топлят и охлаждат. Те разполагат с филтри, които пречистват от вредните частици. Климатичните системи се справят с мухъл, влага и прах във въздуха. Определено ще усетите промяна в качеството му и то видима. Тези уреди ви помагат да държите влажността в стаята между 30 и 50 процента. Това са най-здравословните стойности. Освен това, въздухът ще е в постоянно движение. Идеално, защото застоялият въздух е отвратителен.

Инвестирайте във филтри с висока ефективност!

Може да повишите способността на филтриране на вашия климатик, като поставите по-качествени филтри за въздух. HEPA филтрите са известни с това, че премахват 99,97% от вредните частици във въздуха, които са с размер до 0,3 микрона. Освен, че стандартните филтри са по-неефективни, те карат системата да работи по-усилено, това може да доведе до по-бърза амортизация на климатика. Посъветвайте се с професионалист за правилният избор на филтър.

Кои марки климатици са най-добри?

Препоръчваме ви да се ориентирате към климатици Дайкин. Те предлагат най-доброто съотношение между цена и качество за вашия дом или офис. С правилната поддръжка, те няма да ви създадат никакви проблеми. Богатата гама от продукти в различните ценови класове ще задоволи всяка една нуда.

Елиминирайте раздразнителите!

За да подпомогнете работата на вашите климатици, вие може да намалите обема на замърсители и дразнители, които вкарвате във въздуха. Всякакви силни почистващи препарати, парфюми, спрейове за коса, освежители за въздух, боя и т.н., допринасят за лошото качество на въздуха.

Проучванията показват, че ароматизаторите за въздух, които слагаме в контактите, изпускат няколко десетки лесно летливи вещества, които развалят въздуха ни. Това са токсини, които могат да са доста вредни. Събувайте обувките си отвън, защото те внасят мръсотии, пестициди и всякакви други неприятни неща, които не искате.

Комбинацията от тези съвети може да ви донесе много по-високо качество на въздуха, който дишате. Нека не чакаме появата на алергии и болести, за да се справим с проблемите.

 

You may also like...