Как трябва да се гладят мъжките ризи?

Не мога да преброя пъти съм виждал човек, който е много добре облечен, но цялата му визия се разваля от  намачканите му дрехи. Това най-често се случва с младите, неженени мъже, които вероятно не разполагат с човек, който да изглади дрехите му вместо тях и не се е научил на това основно умение за мъжа.

Факт е, че много възрастни мъже също не знаят как да изгладят ризата си. Вероятно майката е гладила до време мъжките му ризи, след което съпругата е поела ангажимента, но мъжът трябва да може да прави сам това.

Добре изгладената риза е изключително важна за доброто представяне. Гънките привличат вниманието на тези, с които се срещате и определено се запомня. Когато ризата ви е добре изгладена показвате на света, че сте човек на дисциплината и реда.

Гладенето никак не е трудно, ако веднъж се научите как става. Можете да изгладите ризата си за по-малко от 5 минути.

Включете ютията на делението, предназначено за гладен на памук, ако е 100% памучна. Прочетете етикета, за да не я повредите. Памучните тъкани издържат на високи температури, но изкуствените ще се повредят при такава температура.

Ако не сте сигурни за състава на плата, започнете гладенето с по-ниска температура, докато видите, че плата се глади добре. Можете да навлажните съвсем леко ризата с подходящ спрей и така няма да ви е необходима пара.

Използвайте дъска за гладене. Изгладете първо яката, това е най-видимата част на ризата, започвайки от долната страна, след това се прехвърлете върху горната част на яката.

След това изгладете маншетите. За целта първо ги разкопчайте, минете с ютията от вътрешната страна. После от външната, като внимавате да не сложите ютията върху копчетата.

Идва ред на предната част на ризата. Започнете от страната с копчетата. Прехвърлете се на гърба, като внимателно изгладете плисето в средата.

След гърба се прехвърлете на ръкавите. Добре е да използвате приставката към дъската за гладене за ръкави.

Вашата риза вече е напълно готова за обличане.

Източник: Блогът на един Робот

You may also like...