Кога имаме нужда от нов матрак

Човек остaва през 1/3 от живота в леглото си, но онези дълги часове, записани на вашия матрак, не винаги са толкова спокойни, колкото трябва да бъдат. Според статистиката, всеки трети възрастен не спи достатъчно, а за някои от тези хора може да е виновен лошия матрак. Ако и вие сте на прага на решението да смените матрака си, изберете нов и потърсете фирма за експресни кредити, за да ускорите покупката.

Ето основните признаци, които ви напомнят, че е време да си купите нов матрак:

 

  1. Леглото ви е потънало в средата.

Случва ли ви се да заспите от едната страна на леглото си, но да се събудите в средата, няколко сантиметра по-ниско? Ако е така, време е да смените този матрак. Ако смятате, че вашият матрак е загубил здравината си и може да има „потъване“ в средата, силно препоръчително е да вземете летва и да я поставите напряко под матрака. Ако установите вдлъбнатина, е време да започнете да търсите нов матрак, тъй като не получавате необходимата опора, гарантираща спокоен сън през нощта.“

 

  1. Матракът има химическа миризма, която не изчезва.

В началото много матраци имат миризма на химикали. Решението на този проблем е да ги оставите за ден или два, за предпочитане на слънце, съветват специалисти. След това матракът не трябва да мирише на химикали. Ако това се случи, тогава токсичните лепила, летливите органични съединения или полиуретанът не се изпаряват. Всички тези съединения натоварват с токсини вашето тяло. Излагането на токсини е свързано с повишен риск от рак, диабет, сърдечни заболявания, автоимунни състояния и риск от заболяване на мозъка. Никой матрак не трябва да мирише на химикали след седмица употреба. … Сменете и изберете органични материали! “

  1. Получавате кожни реакции.

Ако се събудите със сърбяща кожа или с копривна треска сутринта, то вашият матрак може да бъде виновникът. Вярвате или не, дори органичните материали, използвани в матраците, са напръскани с пестициди, споделят запознати. Други съединения като лепила или полиуретан също създават проблеми на кожата.

Освен това, матраците могат също да имат лоша проветривост между слоевете и да се разрушат с  времето, причинявайки дразнене.

 

  1. Страдате от безсъние.

Ако трудно заспивате или се събуждате често през нощта, може да не е само заради тройното лате, което сте пили следобед. Причината може да е вашият матрак. Вероятно матракът ви не осигурява подходящия комфорт, от който има нужда тялото ви.

  1. Имате сутрешна болка в гърба.

Тя може да бъде и резултаt от изтощителните ви тренировки. Сутрешната болка в гърба е индикация, че може да е време за нов матрак. Когато матракът вече не осигурява твърда поддръжка на гръбнака ви, може да започнете да се събуждате с болезнен гръб.“

  1. Имате постоянно запушен нос.

Тези симптоми, подобни на настинка, които продължават през цялата година, биха могли да бъдат нещо повече от алергии. Ако имате нови признаци и симптоми на алергия, смяната на вашия матрак ще бъде отговорът на вашите проблеми. Ако не използвате покритие за матрак, в матрака ви може да събира прах и други алергени, което води до това да се събудите, с признаци на настинка.

  1. Събуждате се изтощени

Предполага се, че вашето легло е мястото, където почивате и релаксирате, но с матрак, който трябва да бъде сменен, може просто да се окажете по-изтощени, отколкото ако не бяхте спали изобщо.

Ако спите 7 часа на нощ, което е норма за повечето хора, и все още се събуждате, чувствайки се уморени, причината вероятно е вашият стар матрак. Работата е там, че ако е неудобен и без поддръжка, вероятно ви е трудно да спите на него. Обръщането и събуждането многократно през нощта ви пречат да достигнете дълбокия етап на съня, което е важно за възстановяване на енергията. Не е чудно, че тогава се събуждате и не се чувствате отпочинали.

You may also like...