Кога може да се счупи панта за лаптоп?

Представете си това – красив ден, стоите си комфортно на дивана, отваряте капака на своя лаптоп и чувате неприятно скърцане и пропукване. Оказва се, че едната панта на нашия лаптоп се е счупила. Какво нещастие си мислите? Това може би е ужасно скъп ремонт, сигурно е по-добре да си купя нов лаптоп. Истината е, че тези панти за лаптоп не са толкова скъпи. Да, имат си някои особености, но не е болка за умиране.

Кога може да се счупи панта за лаптоп? Това не е проблем, който се случва просто така. Със сигурност става на въпрос за физическо въздействие. Може би ще изпуснете лаптопа си, капакът ще заяде и вие ще го напънете, просто така. Случва се рядко, по принцип като говорим за панти за лаптоп, те не се чупят когато си поискат, но имайте предвид, че това може да стане. Важното е да запазите спокойствие и просто да отремонтирате.

Всеки един преносим компютър има уникални за себе си панти. Според модела на машината ще си купите точните панти. Като цена не са никак скъпи, ремонтът не е сложен за опитен човек. Във всеки един сервиз ще ви свършат работа. Важното е обаче да знаете в кои варианти може да си създадете нов подобен проблем и да ги избягвате. Важно е и да знаете, че това не е част, която може да сменяте сами. Именно през пантата преминават кабелите за връзка с екрана. При самият ремонт и е много възможно поради непохватност да счупите екрана си. Тогава вече ще трябва да платите много повече от колкото за панти за лаптоп.

Може ли проблемът да се усложни? В още по-редки случаи да. Възможно е да се счупят и двете панти за лаптоп. Това не променя много ситуацията. Има вероятност обаче екранът да се отдели от корпуса. При самото падане на лаптопа може да се увреди нещо друго. Не мисля обаче, че има повреда, която да се появява в следствие на счупена панта.

Пантата може да не се счупи, но пак да е проблемна. Например, ако отваряте капака на лаптопа си много често и дълго време, пантите могат да се разхлабят. Те са едни пружинен механизъм, който също има ограничен живот. Тогава също е добре да си направите подмяна, защото не си струва да рискувате „безопасността“ на своя екран. Просто и никой да не им обръща внимание, когато говори за лаптоп проблеми, те донякъде са си консуматив, който рано или късно трябва да се подмени.