Кръщене – приятно вълнение за родителите


Това да си родител и да ти предстои да кръщаваш детето си е едно голямо вълнение. Самото кръщене е едно особено вълнуващо събитие, главно за самите родители, тъй като детето, което ще се кръщава е още малко и едва ли разбира нещо. За тази цел родителите е необходимо да изберат някого за кръстник, обикновено близък приятел или роднина. След като изберат кръстника, обикновено избират и църквата sofia-seminaria.org, където ще се състои самото кръщене.

Повечето хора внимават тя да е хубава и да познават клира, като по такъв начин те чувстват някакъв вид спокойствие. След като изберат кръстник и църква, родителите запазват и дата за провеждането на самото кръщене. Паралелно с това започват да изработват или купуват картички – покани, които изпращат на гостите, които са избрали да поканят на своето кръщене. След като изпратят тези покани, те се заемат и с приготвянето или купуването на специални сувенири, които оставят като подарък на гостите, за да имат спомен от състоялото се кръщене.

На кръстника се пада честта да избере и да закупи кръстче за кръщелничето си, по принцип се взима златно, но все пак зависи от възможностите на кръстника. Освен това той закупува и бели дрехи, с които се облича новото християнче, задължително са бели като символ на непорочност. Някои родители наемат и професионален фотограф, който да увековечи това вълнуващо и важно за тях събитие.

Освен това, не са малко и случаите, когато за по-голяма тържественост родителите поръчват и украса за интериора на църквата, както и за сами купел, където се извършва кръщението, обикновено цветя, балони, ленти. Тези услуги обикновено биват възложени на специализирани за това фирми, които изпращат професионален декоратор на място.

Общо взето на повечето хора това им се струва излишно харчене на средства. Най-добре е като че ли просто и семпло, без претрупани неща, но всичко естествено зависи от вкуса и от финансовите възможности на родителите.

You may also like...