Отпушване на канали – не е толкова сложно

За отстраняване на проблем в канализацията не винаги има възможност да се търси съдействието на специализирана в отпушване на канали фирма. Вие имате възможност да се справите сами, защото има много начини за почистване на канализационните тръби.

По време на ползване на канализацията в нея попадат различни хранителни отпадъци, мазнини от миенето на съдове, а в банята и умивалника се събират косми, остатъци от сапун, козина от домашните любимци, и така може да се изброят голям брой причини, водещи до запушване на каналите.

При монтирането на канализационната система естествено има извивки, разклонения. Всичко това забавя изтичането на отпадъчните води и там се задържат отпадъците.

Представете си, че всички тези отпадъци се наслагват на едно и също място. Диаметърът на тръбата все повече намалява и в един момент водата спира да изтича.

Идва момента на вашето доказване като майстор по отпушване на канали. Преди да започнете работа по почистването на тръбите, се опитайте да откриете мястото на запушването.

То може да бъде на различни места: сифона, канализационния щранг, на изхода на тръбата от жилището.

Ако сте в многоетажна сграда и запушването е в канализационния щранг, без майстор за отпушване на каналите няма как да се справите.

Във всички други случаи може да пробвате сами да се справите чрез някой от известните начини за отпушване на канали и почистване на тръбите. За да пробвате най-ефективния, трябва да знаете вида и мястото на запушване.

Харесва ли ви или не, поне веднъж в годината трябва да чистите канализацията, дори да нямате проблем, като приложите някой от следните начини: хидродинамичен, механичен химичен или термичен.

Накратко, при хидродинамичното почистване на канализационния тръбопровод се подава в системата вода под високо налягане. Ще ви бъде необходимо специално оборудване, чрез което да се подава водата с високо налягане с маркуч, завършващ с дюза.

Този начин е много ефективен и може да се прилага за всички видове тръби.

Трябва да се знае, че ако не допуснете проблема до крайно състояние – напълно да спре изтичането на вода, вие напълно можете да се справите без особено оборудване.

Неприятната миризма и лошото изтичане на водата трябва да ви принудят да действате за отпушване на каналите.

You may also like...