Почистване на бензинови дюзи

Почистване на бензинови дюзи

Повечето съвременни бензинови превозни средства в днешно време използват системи за впръскване на гориво, при които горивото влиза в двигателя чрез дюзи. По време на експлоатация на автомобила дюзите могат да се замърсят и запушат от малки частици, които се намират в горивото, както и да ръждясат, ако резервоарът е метален. Замърсяването на дюзите може да създаде някои сериозни проблеми в работата на мотора. Навременните диагностика и почистване на бензиновите дюзи в ултразвукова вана може да ви спести доста бъдещи неприятности.

Инжекционна система

Наличните признаци, които позволяват да се определят нарушения в работата на инжекционната система са:

  • двигателят не работи на празен ход;
  • колата не ускорява добре, проблеми с динамиката;
  • студеният двигател не може да се запали;
  • разходът на гориво се увеличава;
  • двигателят не се стартира.

Ако заподозрете, че нещо не е наред с инжекторите, трябва незабавно да се обърнете към оторизиран сервиз. Ако неизправността не бъде отстранена своевременно, след известно време последствията за двигателя могат да бъдат много сериозни.

Ултразвуково почистване на дюзите

Ултразвуковото почистване на дюзите е най-ефективният метод за почистване. При него детайлите се демонтират и потапят във вана, пълна с почистваща течност, където се подлагат на действието на високи ултразвукови честоти. Под въздействието на ултразвуковите вълни в течността се образуват микроскопични мехури и протича процес на кавитация, при който замърсителите се отстраняват от дюзите.

Тестване и специализиран стенд

Преди и след почистване на бензиновите дюзи се извършва тестването им на специализиран стенд. Процесът позволява да се оцени ефективността на работата на инжекторите, херметичността им и облакът на разпръскване на горивото, който образуват. Така може с най-голяма точност да се определи коя дюза е дефектна или износена.

Ремонтна база на София Дизел Център

В ремонтната база на София Дизел Център се извършва ултразвуково почистване на бензинови дюзи на най-добра цена. След почистване инжекторите се проверяват на професионален стенд, на който се извършват различни тестове за работата на дюзите.

You may also like...