Провалени европроекти за период 2014-2020 Докога?

България отново е сериозно застрашена от загуба на милиони по различни европроекти – това е резултатът от проведения анализ, който беше представен на 28-и миналият месец на пресконференцията, проведена от служебният вицепремиер Илияна Цанова, която отговаря за еврофондовете.

Опасенията, че Брюксел може да ни врътне кранчето са напълно действителни. Нещо повече, до края на годината загубите на европари в резултат на недостатъчното ефективно управление на правителството в оставка могат да надскочат дори 400 млн лева. Едни от най-застрашените от провал европроекти са Държавен фонд “Земеделие“, “Развитие на селските райони“, различните екологични европроекти, програма “Рибарство“ и ОП “Околна среда“.

По думите на служебния министър правителството в оставка оставило изключително много недовършена работа в почти всички сектори. Действителната загуба на редица европроекти, които бяха и продължават да представляват невероятна необходимост за българските производители, фермери и земеделци, за съжаление ще доведат до тежки последици.

Въпреки този позорен провал, българските производители могат да получат нисколихвени кредити, с които да вдигнат накрака бизнеса си.

Министърът на регионалното развитие и инвестиционното проектиране, а именно госпожа Екатерина Захариева се придържа към метода за размразяване на разплащанията, което ще доведе до облекчаване на финансовите проблеми по европроектите, макар и минимално.Фондът би изиграл добра роля по отношение на предоставяне на българските производители нисколихвени кредити, върху която идея обаче все още се работи.“

Източник: http://newbusiness.bg/news/view/5931/startira-tsyalostna-rekonstruktsiya-na-edna-ot-nay-golemite-ulitsi-v-simeonovgrad

You may also like...