Качествена работа по смяна на щрангове

Не ми се бе случвало да се сблъсквам с процедурата по смяна на щрангове, но ето и че това се наложи. В нашия блок от известно време бяха постъпили разни оплаквания от страна на съседи, обитаващи по-горните етажи, които твърдяха, че до тях топлата вода достига изключително бавно. Освен това цветът и вкусът на водата се оказа леко променен напоследък. Това наложи да се проверят хоризонталните и вертикалните тръби и се оказа, че в блока ще трябва да се извърши процедурата по смяна на щрангове.

За щастие всички съседи се оказаха съгласни с този належащ ремонт и преминахме към получаване на оферти от съответните ВиК фирми. Общото събрание и домоуправителят ни се спряха на една изгодна оферта за смяна на щрангове, процедура, която щеше да се извърши в рамките само на един работен ден. Тази смяна на щрангове се състоеше в следното. Първо се смениха старите корозирали тръби в долните помещения при мазето, а после и тези по етажите. Всички тръби са по три броя, за топла, за студена и за циркулационна вода, като новите, които се поставиха са от полипропилен, нова технология по висок европейски стандарт. Именно тези тръби не позволяват да се събира мръсотия, не ръждясват, поради което са особено надеждни и с много години гаранция.

Те се закрепяват на стената с помощта на специални два броя скоби – долни и горни. Процедурата по смяна на щрангове беше чиста, свърши бързо, в рамките на един работен ден и всички останаха много доволни, както от резултата, така и от майсторите, които след това много старателно почистиха и извозиха всякакви получили се отпадъци. Освен това оставиха и голяма гаранция, сертификат за качеството на използваните материали. Всички останахме изключително доволни от тази смяна на щрангове, водата си върна предишния вкус, цвят и бързина на циркулация и вече няма недоволни съседи с проблеми.

You may also like...