Стилно решение за дома – навес за тераса

Навесите и козирките от поликарбонат са станали истинска мода през последните години. Тези конструкции се използват навсякъде, както за благоустройство на извън градски жилища, така и за решения на различни задачи в градските многоетажни сгради. Сравнително отдавна се използва навес за тераса, а сега се разпространяват и козирки над прозорците за защита от слънцето.

Навесът за тераса не е нещо ново за екстериора. Разбира се, съвременните изделия драстично се различават от тези, оставени от нашите бащи. Съвременният навес за тераса е изящно и функционално изделие, което има не само практично значение, а се явява своеобразно украшение за фасадата.

Изделието за терасата може да се изработи от поликарбонат, а за основа да се използва конструкция от валцован метал, ковано желязо или неръждаема стомана. Всички тези варианти в съвременния пазар са еднакво достъпни и изборът на един от тях е въпрос на лично предпочитание и финансови възможности.

Най-скъп е навесът за тераса с конструкция от ковано желязо, а най-евтин – от валцована стомана. За златна среда може да се считат тези с основа неръждаема стомана, които са красиви, с достъпна цена и голяма устойчивост на външните въздействия.

Красивите и евтини козирки за прозорци изпълняват наведнъж три отговорни задачи. Първата от тях е защита от ултравиолетовите лъчи. Качествено направения навес от стомана и поликарбонат е надеждно препятствие за слънчевите лъчи, което предпазва помещението от нагряване.

Козирката над прозореца спасява и от дъжда – ако ви дразни звукът от падащите по стъклото дъждовни капки, то тази конструкция ви гарантира тишина и спокоен сън. Това дори позволява по-рядко да се мият стъклата, защото по тях не се стича мръсната дъждовна вода. Ето и това може да се приеме за основателна причина за да се постави козирка над прозореца. Освен това тази конструкция ще запази перваза и стъклопакета от падащия през зимата от покрива сняг и лед.

Най-достъпни са козирките от пластмаса. Разбира се, тези изделия не могат да се справят с ледените парчета, падащи от покрива, но от слънцето и дъжда защитават отлично. Декоративните козирки над прозореца, както и красивия навес за тераса от качествен цветен поликарбонат са хубав начин да се оживи фасадата на сградата.

You may also like...