С какво допринасят арт килимите за атмосферата у дома

Стилният арт килим е финалният щрих, който прави едно помещение завършено и уютно. С негова помощ можем да изразим своята индивидуалност и разбирането си за естетика. Освен това с такъв килим много лесно можем да внесем цвят в помещение с тъмни или едноцветни мебели, а в по-широките стаи позволява практично визуално отделяне на зони с различно предназначение. Например зоната за релакс с мек диван и ниска маса за кафе ще бъде много по-отличителна, ако има и килим с подчертан арт дизайн.

Как да изберем подходящ за нашия дом

Когато избираме арт килим за дома, имаме два варианта. Да подберем дизайн и цвят, които да пасват на общото обзавеждане или да заложим смело на решение, което да го направи основен акцент в помещението. Кой от двата варианта ще предпочетем, зависи от личния ни вкус, но има и общи напътствия, с които да се съобразим.

За помещенията, които се използват от всички, като кухнята или хола би паснал ярък и отличаващ се дизайн. По този начин общата мебелировка може да остане по-семпла. В спалнята е добре да заложим на вариант, който да отива на мебелите и общото цветово решение, тъй като това място трябва да ни носи спокойствие и хармония.

Какви видове има

Основните разлики са в дизайна, материала и размерите. И докато дизайнът е въпрос на лично усещане и избор, качественият материал на изработка е от ключово значение за добрия вид и продължителната експлоатация. В секцията с арт килими на КарпетМакс ще намерим великолепни модели, произведени от материи като полипропилен, полиолефин или вискоза

Полипропиленът е антибактериален и антистатичен, слабо задържа петна и влага, но абсорбира мазнини. Поддържа се лесно с прахосмукачка, а новите петна се третират лесно с памучна или хартиена кърпа.

Полиофелинът има предимството да съхранява цветовете наистина дълго време, а лесната му поддръжка го прави много предпочитана материя.

Вискозата е гладка и нежна на допир и определено е луксозно решение, но изисква и малко повече грижи като материя. Почистването с прахосмукачка трябва да става само по посока на влакната и никога на пълна мощност, а петната се третират с мек сапун, бял оцет и вода.

По отношение на размерите, там ще намерим следните варианти в см:

  • 80×140;
  • 80×150;
  • 80×200;
  • 115×160;
  • 120×170;
  • 160×230;
  • 185×275;
  • 200×290.

Част от моделите се предлагат в повече от един размер, така че лесно да намерим решение както за коридорите, така и за стаите.

Откъде да купим арт килими

Когато се колебаем за модел и размер, е добре да можем да разгледаме повече предложения на едно място. В онлайн магазинът на CarpetMax – carpetmax.bg ще открием чудесно разнообразие от дизайни, материи и размери.

Благодарение на безплатната консултация, бързата доставка, богатия избор и атрактивните цени, закупуването на арт килим никога не е било по-лесно и приятно занимание.

You may also like...