Топ съвети за уеб дизайн на сайт

digital-marketing-agency-should-blogАко искате да създадете свой собствен уебсайт, ето някои полезни съвети за проектиране на ефективен и привлекателен уебсайт:

Важно е, вашият уебсайт дизайн да е прост и лесен за навигация и употреба. Важно е също така да се отбележи, че интернет трябва да бъдат ясно, елементарно и без ненужни елементи от дизайна. Уебсайтове трябва да бъдат атрактивни и запомнящи се. Ако зрителят е оставен да чака продължителен период от време, ще остане разочарован и може да потърси другаде.

Топ съвети за уебсайт

Сведете до минимум елементите, които увеличават размера на файла. Такива включват графики, флаш и скриптове;

Оптимизирайте HTML и скриптов код. Това означава, че трябва да се отървем от нежелани и неизползвани скриптове и етикети;

Увеличете площта за съдържание;

Дръжте уеб дизайна обран и полезен казват от Уеб Дизайн България.

Цветът на фона трябва да е по-лесен за зрителите, за да може да прочетат текста. Примери за цветове, които не работят добре заедно са червен текст на син фон. Най-добре е да използвате тъмен текст на светъл фон. Цветовете трябва да бъдат подходящи за характера на вашия сайт.

Изскачащи прозорци – те не само дразнят читателя, но и водят до загуба на бизнес. Също така е важно да се отбележи, че твърде много реклами на една страница могат да бъдат досадни. Твърде много реклами могат да направят страницата много претрупана и заета.

Важно е, че всички елементи от дизайна да са взети под внимание при разработването на уебсайт. Те включват шрифт дизайн, цвят и размер, както и снимки и други илюстрации. Тези елементи на дизайна трябва да са комплимент помежду си и да не се сблъскват.

Използването на бяло пространство е много важно за уеб дизайна на всеки сайт казват от www.webdesignbulgaria.net. Това прави по-лесно четенето, управляването и проучването. Така страницата се появява чиста, спретната и лесна за четене.

За да се гарантира, че вашият сайт работи както трябва, не забравяйте да актуализирате и да тествате редовно.

Съдържанието на вашия сайт е най-вече според това, какви са вашите клиенти. Уверете се, че съдържанието е информативно, сбито, уместно, привлекателно и лесно за четене.

You may also like...