Хоризонтални щори от различни материали


Най-широко приложение намират хоризонталните щори от пластмаса. Те изглеждат стилно, на достъпна цена са и са представени на пазара в голямо разнообразие по цвят и текстура. Освен всичко това те имат още редица предимства.

Те са много добри слънцезащитни конструкции, лесно се поддържат и почистват, влагата не им създава проблеми, хигиенични са и се ползват дълго време. Устойчиви са на висока температура, не се деформират и за това са предпочитани за басейни и бани. Регулирането на потока светлина в помещението става лесно. Конструкциите от пластмаса идеално се висват в съвременния дизайн на всяка една стая както на обикновените прозорци, така и на мансардните. Разбира се, както всяко изделие така и хоризонтлните щори от пластмаса имат някои недостатъци. Не трябва да се монтират в близост до източник на топлина, защото се деформират. От слънчевите лъчи с времето пожълтяват.

На пазара се предлагат и текстилни хоризонтални щори. Тези изделия се поставят в спалнята или гостната, като същеврменно се съчетават с полупрозрачни завеси от тюл или органза.Текстилните изделия приятно разсейват светлината и създават спокойна, уютна и романтична обстановка в стаята. Имат редица предимства като някои от тях ще се опитаме да посочим. Те не изгарят на слънцето, подходящи са за различни размери прозорци, практични са и с прекрасен външен вид. Не са взискателни към грижите за тях и не променят вида си след почистване. При спуснато положение имат различно ниво на пропуснатата светлина в зависимост от плътността на тъканта. Не са скъпи в сравнение с обикновените изделия. Поставянето им в офиса не само ще създаде комфортна атмосфера, но ще се освежи дизайна.

Добре е да се предпочитат текстилни хоризонтални щори от плътни и твърди материи. Колкото по-твърда е тъканта, толкова по-дълго ще се запази външния вид и формата на щората. Като недостатък можем да отбележим, че са неподходящи за стая, където желаете пълно затъмнение. Дори когато са напълно спуснати те пропускат част от слънчевата светлина.

В търговската мрежа и онлайн има голямо разнообразие от предложения на хоризонтални щори в зависимост от използваните материали за изработката им. Може да изберете не само от пластмаса и текстил, а и от алуминий, бамбук, както и от други видове дървесина.

You may also like...