Шалтета и кувертюри за спалня

За да придобие спалнята ви завършен вид и да носи повече уют, е необходимо да обърнете специално внимание и на детайлите. На пръв поглед незначителни неща като килима, завесите, спалното бельо, шалтета и кувертюри, биха допринесли много за перфектната визия на спалното помещение. Днес ще насочим вниманието ви към избора на шалтета и кувертюри – аксесоари, които моментално променят визията на стаята.

Как да изберете шалте или кувертюра?

Много хора смятат тези аксесоари за ненужни, но това определено не е така и ще ви кажем защо. На първо място функцията на всички шалтета и кувертюри и да предпазят спалното бельо от изцапване и домашен прах. Може да се каже дори, че тези покривала за легло оказват здравословен ефект, защото всъщност ви предпазват от поява на алергии, които биха се развили при прах например. Те подобряват хигиената в леглото, което е едно от най-важните неща, за да се чувстваме комфортно, лягайки си вечер.  Другата функция, която имат безспорно е красота и изтънчен вид. Как обаче най-бързо  лесно да изберем подходящи шалтета и кувертюри?

Като за начало определете размера. Ако ви е необходима кувертюра за единично легло, то най-разпространен е размер 150/220. Ако пък желаете покривало за спалня, се насочете към размери 200/220 или 220/240 в зависимост от големината на матрака и в зависимост от това каква част от леглото, желаете да покрива. Друго, което трябва предварително да определите е какво точно желаете шалте или кувертюра? Основната разлика е в плътността на използвания плат и в това дали има по-обемен пълнеж или е само с вата. Шалтетата освен като покривало за легло служат и като допълнителна завивка, което е много удобно при обзавеждането на спални и хотели. Ако търсите просто аксесоар, с който да разнообразите визията на спалнята, кувертюрите са отлично решение. Следващият важен въпрос, който ще трябва да решите е изборът на плат. В момента не само във физическите магазини, но и в онлайн магазините се предлага богат избор на материи – жакард, микро плюш, памук, дантела и много други. Това трябва да определите в зависимост от крайния резултат, който търсите. Ако желаете по-ненатрапчива визия ви съветваме да заложите на памук или микро плюш, а в случай, че се стремите към по-луксозна и изисквана визия ви препоръчваме кувертюри от жакард или моделите в комбинация със стилна дантела. Не на последно място е важно да изберете подходящ цвят шалте или кувертюра. Не би трябвало това да ви затрудни, тъй като цветът логично трябва да бъде съобразен с интериора.

Ако желаете да спестите време и пари, то ви предлагаме преди да се впуснете в безкрайно обикаляне на магазини да посетите онлайн магазин за матраци intershop.bg, в който ще откриете всичко нужно за обзавеждането на спалнята.

You may also like...