10 причини да стартирате собствен бизнес

Колкото и плашеща и смущаваща да е идеята да започнеш свой собствен бизнес, има доста добри причини да го направите.

Ето 10 такива, които биха ти били от полза.

1. Бъди шеф сам на себе си

Не ти харесва, когато някой ти казва какво да правиш? Харесва ти да имаш контрол над нещата и да имаш собствени правила? Имайки свой собствен бизнес, ще имаш възможност за това. В твоя бизнес ти определяш правилата и го правиш, както ти харесва. Нямаш нужда от разрешение да прилагаш собствените си идеи, а просто го правиш!

2. Правиш това, което те интересува

Не е забавно, когато правиш нещо, което не ти се нрави. Можеш да се забавляваш, докато работиш, ако правиш нещо, което ти харесва. Това е твоята кариера и ако ще го работиш всеки ден, то е добре да го харесваш.

3. Можеш да бъдеш работодател

Имайки свой собствен бизнес може да бъде полезно и за други хора. Имаш възможността да създаваш работа за тези, които имат нужда от нея. Дали са били уволнени, тъкмо завършили или просто безработни, ти може да си полезен. Това е голяма възможност да избереш хората, с които искаш да работиш. Можеш да се обградиш с хора, на които им пука за теб и успеха ти. От голямо значение е да си заобиколен с позитивни хора, които винаги да те подкрепят.

4. Наследство за децата ти

Да изградиш своя собствена марка означава, че би могъл да оставиш на децата си наследство, което те да предадат на своите и т.н. Това е чудесен начин да научиш младите на работа и как тя се отплаща. Децата ти ще бъдат мотивирани да правят големи неща, следвайки стъпките ти и реализирайки своите собствени мечти.

5. Правиш си собствен график

Можеш да си гъвкав със собтвеното си време. Стартирайки свой бизнес, ще си позволиш да работиш, когато ти е най-удобно. Ако работно време от 9:00 до 18:00 не ти се нрави, просто можеш да го промениш. Направи си график, какъвто ти харесва и работи по-добре за теб.

6. Мечтите ти стават реалност

Чувството да постигнеш нещо, за което си работил толкова усърдно, е невероятно! Освен това чувството на гордост и удовлетворение си струват!

7. Можеш да работиш отвсякъде

Няма нужда да си блокиран в офиса. Имаш свободата да управляваш бизнеса си от където си искаш. Вече има безжичен интернет на повечето места, така че ще имаш възможност да излезнеш от дупката си и да се вдъхновяваш от заобикалящия те живот.

8. Изобретателност

Притежавайки свой собствен бизнес, това просто те принуждава да бъдеш креативен. Непрекъснато ще ти се налага да бъдеш на върха и да се уверяваш, че всичко работи, както трябва. Ще ти се налага да играеш различни роли в собствената си фирма, за да видиш нещата от различен ъгъл.

9. Няма да пътуваш до работа (ако стартираш от вкъщи)

С повишението на цените на горивата, да имаш собствен бизнес вкъщи би могло да ти сепсти доста разходи за пътуване. Няма да имаш проблеми със задръствания по път за работа.

10. Можеш да вдъхновиш други хора да следват мечтите си

Да започнеш собствен бизнес може да бъде доста мотивиращо за другите около теб. Хората често се нуждаят от вдъхновение и да те видят да изживяваш мечтите си, може да бъде голям стимулатор за всички около теб.

Когато събереш куража да преминеш към осъществяване на мечтите си, стартирайки своя собствена фирма, неминуемо ще имаш нужда от качествен консултант, който да ти помогне с избора на подходяща правна форма, под която да осъществяваш законно своята дейност.

Източник: http://newbusiness.bg/news/view/5931/startira-tsyalostna-rekonstruktsiya-na-edna-ot-nay-golemite-ulitsi-v-simeonovgrad

You may also like...